måndag 11 januari 2010

I know what i'm doing!



Vissa kockar kallar dom turturduvor, en passande rätt för en romantisk kväll.
Rätt tillagade, är det skira som smör.
De kan stekas, fyllas med vildris eller korn.
De kan halstras, pocheras, grillar eller till och med bräseras.
Men en överkokt vaktel är en kardinalsynd.
Perfekt tillagad, måste den vara en gnutta rosa på bröstet.
Men vakteln måste vara köttig, annars blir den lätt för torr.
Jag serverar dom helst stekta.

Det gör att smaken blir kraftigare, mer robust.
Tryffelravioli och vildsvamp passar utsökt bra som sidorätt.
Man kan även tillverka dem i en grisblåsa med madeira och konjak.
Blåsan ser till att skydda vakteln, håller den fuktig.
Den kan serveras med en sås av timjan, vårlök, karamelliserade schalottenlökar, tryfflar.
Tryfflar passar till nästan all vaktel eftersom de förhöjer den utsökta smaken.
Men det måste vara en dyr tr
yffel annars kan man lika gärna glömma det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar